Formarea liderilor

O tranziție prea lungă dinspre comunism către democrație, migrația a peste 5 milioane de români în afara granițelor țării de când am aderat la UE, credințele tradiționale populare în contrast cu ideologia post-modernistă, reprezintă probleme actuale ale societății care determină bisericile creștine din România să treacă prin multe provocări. Atât bisericile deja existente, cât și cele care sunt în procesul de plantare au nevoie de slujitori echipați, însă nu întotdeauna este posibilă pregătirea lor formală într-un seminar teologic.
Programul de formare a slujitorilor din biserici a fost inițiat de pastorul Eugen Groza în 2007 și se bazează pe curriculumul oferit de asociația BEE (Biblie Education by Extension), testat încă din anii ’80 printre misionarii din Europa de Est și îmbunătățit constant. Învățarea se face în grupe mici conduse de pastorul sau slujitorul din biserica locală.
Fundația MLI asigură materialele necesare studiului și sprijină liderii locali, atât bărbați cât și femei, de-a lungul anului prin:
– șase cursuri intensive de formare;
– o conferință anuală a misionarilor;
– o conferință anuală a pastorilor, împreună cu soțiile lor.
În cadrul acestor cursuri, scopul este creșterea și formarea continuă a slujitorilor din biserici, pentru ca la rândul lor, aceștia să sprijine dezvoltarea spirituală și socială a comunităților din care fac parte.