Alpiniș

“Muntele nu trebuie să ne învețe ceva, ci să facă ceva din noi.” (Oswald Chambers)

 

Alpinis exprimă viziunea și dedicarea fundației MLI de a echipa tânăra generație din România cu Evanghelia, prin tabere și activități în aer liber. 
În munții Cindrel, lângă Sibiu, vila Alpiniș găzduiește tabere, conferințe și activități diverse folosite pentru îndrumare spirituală, mentorare și echiparea liderilor. Sute de români, tineri sau în vârstă, ajung anual la Alpiniș.
Tabere de vară/iarnă – în colaborare cu organizații și biserici din România sau din străinătate care petrec o săptămână la Alpiniș cu activități distractive împletite cu drumeții montane, studiu Biblic, jocuri de volei, ski sau placă și alte activități în aer liber.
Programul de tabere cu cortul pe munte Alpiniș Outdoor Challenge (în parteneriat cu Wilderness Ministry Institute, CO, USA). Noi numim taberele AOC aventuri cu scop, care durează cinci-șase zile, cu rucsacul în spate, pe munte și fără obiecte ce ar putea distrage (telefon mobil, tabletă etc). O experiență prin care fiecare participant își învinge propriile limite și experimentează creația lui Dumnezeu într-un mod nou și diferit, formează prietenii și întrărește relații.
Până în prezent, la Alpiniș am avut parte de:
– peste 150 de grupuri, cu peste 3100 de participanți;
– peste 10 tabere AOC pe munte și 8 sesiuni de echipare;
– peste 50 de sesiuni de formare spirituală;
– peste 35 de tabere cu tineri.